Financiële ondersteuning

Om uiteenlopende redenen kan het zijn dat jij zelf of mensen in je nabije omgeving in de financiële problemen komen.
De diaconie laat je dan niet in de kou staan ook als je ZZP'er bent (zie onderaan de pagina).
Wij staan voor je klaar om waar nodig direct hulp te bieden en vervolgens te zoeken naar structurele oplossingen.
Wanneer je contact opneemt met de diaconie wordt er een afspraak gemaakt om samen met jou te zoeken naar een geschikte uitweg uit deze situatie.
 
Bel met Ton Verbeek, tel. (06) 51860480. of mail naar: diaconie@hervormdbarneveld.nl.
 

Hulp bij (financiële) administratie

Via het Diaconaal Netwerk heeft u de mogelijkheid om hulp te krijgen bij uw administratie wanneer er problemen zijn. Vaak kunnen papieren erg ingewikkeld zijn. Soms moet er een antwoord gegeven worden op vragen over uw uitkering, belasting, toeslagen, etc. Wanneer dit niet op de juiste wijze gebeurt kan dat vervelende gevolgen hebben. Als u daar hulp bij wilt, kan iemand van het Diaconaal Netwerk een handje uitsteken. Tel. Welzijn Barneveld 0342-745004. U kunt natuurlijk ook altijd mailen naar: diaconie@hervormdbarneveld.nl of ga naar het spreekuur 'Sociaal Juridisch Steunpunt' .: 

Hier kunt u vooral hulp vragen over wetten, regelingen en voorzieningen.

En kosteloos informatie en advies krijgen over bijvoorbeeld: uitkeringen, echtscheiding,

kinderbijslag, belastingen, bijzonder bijstand en consumentenzaken.

Ook kunt u geholpen worden met het invullen van formulieren, het uitleggen of schrijven van brieven, het opbellen naar instanties of bemiddeling. Naast een professionele raadsman/vrouw vanuit het bureau sociale raadslieden uit Amersfoort, wordt u hierbij geholpen door vrijwilligers van het Diaconaal Netwerk, die hiervoor speciaal zijn geschoold.

  • Dinsdag 10.00 - 13.00 uur.
  • Meldt u zich eerst aan de balie.
  • Locatie: bibliotheek Barneveld, Nieuwstraat 29.
  • Download hier de folder.

 

Hulp voor ZZP'ers

Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Over Rood is een organisatie zonder winstoogmerk. Bij Over Rood helpen ondernemers elkaar hun problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Het lidmaatschap van Over Rood kost vanaf €20 per maand, excl. BTW. Dit tarief is afhankelijk van je woonplaats. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.