Diaconiecollecten

 

Zondag 24 juni

De diaconiecollecte is bestemd voor Stichting Voorkom! Deze organisatie probeert allerlei vormen van verslaving (zoals drugs-, gok- en internetverslaving) te voorkomen door voorlichting te geven op scholen. De opbrengst van de collecteschalen op de Avondmaalstafels in bestemd voor Stichting Gave Veste.Deze organisatie begeleidt plaatselijke christenen bij het helpen van asielzoekers. Uit Nederland zijn Sjaak en Cornelieke Leijenhorst hierbij betrokken.

Stichting Voorkom! Voorkomen is beter dan genezen. Stichting Voorkom! heeft als doel het voorkomen van allerlei vormen van verslaving, zoals alcohol-, drugs-, gok-, rook- en internetverslaving. Door het geven van voorlichting op scholen door het hele land probeert de stichting jongeren te wapenen tegen de gevaren van verslaving en hen weerbaar te maken tegen het gebruik van verslavende middelen. De lessen worden gegeven door een preventiewerker samen met iemand die zelf verslaafd is geweest. De stichting wil bereiken dat jongeren een eigen mening vormen over verslavende middelen en hen helpen voor die mening uit te komen. Van harte aanbevolen!

Gave Veste. De laatste jaren heeft België duizenden asielzoekers opgevangen: Afghanen, Iraniërs, Guineeërs, Congolezen, Tsjetsjenen, Irakezen, Syriërs, Armeniërs en nog vele andere nationaliteiten. Deze mensen hebben een vaak pijnlijk leven van politieke terreur, burgeroorlog of armoede achter zich. Voor velen van hen wacht in België een onzekere toekomst. Gave Veste begeleidt plaatselijke christenen bij het werk onder asielzoekers en is op diverse andere manieren actief in het opzetten en motiveren van contacten tussen Belgische christenen en asielzoekers. Gave Veste heeft als missie om zo veel mogelijk vluchtelingen in aanraking te brengen met het Evangelie van Jezus Christus. Sjaak en Cornelieke Leijenhorst werken voor deze organisatie.