Diaconiecollecten

Zondag 16 december

De diaconiecollecte is bestemd voor een onderwijsproject in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda. Hier verblijven veel kinderen die met hun familie vanwege oorlogsgeweld zijn gevlucht uit Zuid-Soedan. De opbrengst van de collecteschalen op de avondmaalstafels is bestemd voor het werk van Areke Wigmans in Roemenië.

Veel mensen in Kajo-Keji in Zuid-Soedan zijn in 2017 op de vlucht geslagen voor het geweld dat in hun gebied plaatsheeft vanwege een al langer sluimerend landconflict in het grensgebied. De vluchtelingen verblijven in kampen in Noord-Oeganda. De Anglicaanse Kerk van Kajo-Keji heeft een aantal scholen in de vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda opgezet. Kinderen die met hun ouders zijn gevlucht uit Zuid-Soedan krijgen les onder een boom of onder een tentzeil. De kerk helpt deze tijdelijke scholen met leermiddelen, zoals pennen, schriften, krijt en schoolboeken. Via Project 10 27 kunt u een bijdrage leveren aan dit broodnodige initiatief. Ook deze collecte van harte aanbevolen!

Areke Wigmans

Al sinds 2005 is oud-Barneveldse Areke Wigmans betrokken bij een onderwijs- en evangelisatieproject onder zigeuners in het noord-westen van Roemenië. Ze beheert een pand dat in 2004 is aangekocht en is uitgebreid tot een centrum waar kinderen na schooltijd terecht kunnen voor een warme maaltijd, huiswerkbegeleiding, kinderclub, maar ook vooral voor veel liefde en aandacht. Met uw bijdrage kan dit mooie werk voortgang vinden.